fbpx
Herkulliset haukipihvit_Merikoivula

Merikoivulan kultaiset haukipihvit

Merikoivulan herkulliset kultaiset haukipihvit

Herkulliset haukipihvit valmistetaan tuoreesta kalasta🐟

Viime syyskuun puolivĂ€lissĂ€ jĂ€rjestettiin Merikoivulassa monipĂ€ivĂ€iset syntymĂ€paivĂ€juhlat kalastuskilpailuineen. Ja missĂ€ on kalaa, siinĂ€ tarvitaan tietysti hyviĂ€ kokkeja. TĂ€ssĂ€ tapauksessa oli keittiön puolella mukana vieraita etelĂ€naapurista – Toosikannu Lomakeskuksen kokit Sander Lehtojan johdolla. Sanderilla on taustallaan sellaiset tunnetut hotellit ja ravintolat kuten Olde Hansa, Nordic Hotel Forum ja Swissotel.

SinÀ aikana kun vieraat savustivat ahvenia, uskottiin herkullisten haukipihvien valmistus kuitenkin ammattilaisen tehtÀvÀksi. Noin 3,5 kilon haukia tuotiin merestÀ aika monta, mutta 50 syntymÀpÀivÀjuhlijan seurueelle riitti niitÀ just ja just, koska Sander loihti kaloista niin herkullisia.

Joka tapauksessa katosivat herkut pöydÀltÀ nopeammin kuin laskeva aurinko naapurisaaren taakse. Oli suorastaan pakko kirjata resepti talteen, jotta muutkin vieraat saisivat kokeilla.

Miten Merikoivulan kultaiset herkulliset haukipihvit sitten valmistetaan?

Ainesiosat, herkulliset haukipihvit

  • 1 kg hauen fileetĂ€
  • 1 iso sipuli
  • 250 g pekonia
  • 2 munaa
  • korppujauhoja
  • smetanaa
  • tilliĂ€
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua
  • kalalientĂ€
  • voita

Valmistus

Fileoi hauki, paloittele ja aja palat lihamyllyn lÀpi. Kuutioi pekoni ja sipuli ja lisÀÀ ne haukijauhelihaan. LisÀÀ munat, korppujauhot, smetana ja tilli. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. LisÀÀ hieman kalalientÀ, mikÀli sinulla sattuu olemaan sitÀ kotona tai olet ottanut mukaan Merikoivulaan.

Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi (mitĂ€ vĂ€hemmĂ€n sekoitat, sitĂ€ ilmavampi ja pehmeĂ€mpi on lopputulos). Muotoile sopivan kokoisia pihvejĂ€ ja paista keskilĂ€mmöllĂ€ voissa tai grillillĂ€ kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile kylmĂ€n tartar-kastikkeen ja neljĂ€nneksen sitruunan tai limen kanssa. Tai jopa molempien kanssa😋

Hauki on herkullista!

P.S. Yleisin kala, jota tÀÀllĂ€ voi kalastaa, on hauki, mutta löytyy myös ahventa, kuhaa, siikaa, lahnaa ja lohta. Saaristomeri on koko Suomen mittakaavassa parhaita ahvenalueita ja 300–500 gramman ahvenet ovat varsin tavallisia, ja isompiakin tulee.

Jatkamalla sivuston kĂ€yttöÀ sitoudut kĂ€yttĂ€mÀÀn evĂ€steitĂ€. LUE LISÄÄ HYVÄKSYN