fbpx
Majoitus ja kalastus saaristossa_Merikoivula

Kalastus saaristossa

Vuokraa moottorivene kahdeksi vuorokaudeksi, saat 20% edun!

Soutuveneen käyttö maksaa vain 0,10€/päivä.

Kalastus saaristomerellä, Varsinais-Suomen saaristossa

Majoitus ja kalastus saaristossa vie arjesta irti ja tarjoaa samalla kertaa sekä mukaansa tempaavaa ajanviettoa että mahdollisuuden nauttia luonnosta. Saaristomeri on jokaisen vesiluonnosta nauttivan unelmapaikka, sillä täällä kohtaavat luonnon ääriolot. Saaristomeri on Euroopan laajin ja maailman kaunein hyvin suosittu kalastusalue, hyviä vihjeitä kalastuksen löydät myös Kalatalouden Keskusliiton verkkosivuilta FishingInFinland. Merikoivula on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenetukumppani.

Kalastus on hyvin yhdistettävissä perhelomaan tai muuhun yhdessäoloon – pyöräilyyn, ratsastukseen, golfaamiseen ja tietysti saunomiseen. Majoitukseen löytyy 9 Villaa ja 6 hirsimökkiä. Meillä on oma venesatama, joka on tarkoitettu lomakylässä majoittuville tai kokousvieraille. Jos tulet omalla autolla ja otat veneesi mukaan, niin laiturin vierestä löytyy betoninen luiska ja laituripauikkoja on riittävästi (Laiturinhoitomaksu 30€/vene viipymisen ajalta, sisältää sähköpistokkeen käyttöä).

Veneen vuokraus

Vuokraveneistä löytyy neljä isompaa Tuna-vennettä (422cc alumiini, GPS, kaiku, moottori 20 hv Mercury): Päivän vuokra 265€, puoli päivää 160€. Takuuraha KÄTEISENÄ 200€ ja neljä pienempää Kasse430-mallista (muovi, moottori 4 hv Mercury) moottorivenettä: Päivän vuokra 140€, puoli päivää 85€. Takuuraha KÄTEISENÄ 100€. Lisäksi löytyy vielä kuusi soutuvenettä hintaan 0,10€/päivä. Koko päivä 8:00-20:00, puoli päivää 8:00-13:00 tai 15:00-20:00

Kaikki veneet ovat varattavissa vain majoituksen kanssa, verkkovarauksessa seuraa varausjärjestelmän ohjeita.

Tuna moottoriveneessa on neljä paikkaa, mutta turvallisesti kalastamaan mahtuu kuitenkin kaksi ihmistä. Ja kaksi saa sitten vaikka seurata. Tutustu myös veneilijan turvallisuusopaaseen.

Moottoriveneen vuokrahintaan kuuluu myös vastaavasti 10 tai 5 litraa polttoainetta. Vaativan kivisen merenpohjan takia ovat moottoriveneet tarkoitettu kokeneiden veneilijöiden käyttöön emmekä järjestää venekurssejä.

P.S. Kevätvihje. Hyvä lähde jääolojen seurantaan on COPERNICUS. Mikäli viite ei aukaise karttaa oikeasta paikasta, syötä siihen osoitteemme Koivulantie 198, 23450 Uusikaupunki, Finland.

Kysy tarjousta
 

Kalastuslupa eli KALASTONHOITOMAKSU

Suomen lainsäädännön mukaan tulee valtion säätämän kalastonhoitomaksun olla maksettuna ennen kalastamista, onneksi se on tänä päivänä helppoa.

Maksun suorittamiseksi paina alempana olevaa nappia ja pääset sivuille Eräluvat-kauppa josta löydät kolme vaihtoehtoa: ostaa kalastusoikeus vuorokaudeksi, viikoksi tai vuodeksi. Maksun voi suorittaa joko pankkilinkin kautta verkkopankissa tai kortilla.

Yleisin kala, jota täällä voi kalastaa, on hauki, mutta löytyy myös ahventa, kuhaa, siikaa, lahnaa ja lohta. Saaristomeri on koko Suomen mittakaavassa parhaita ahvenalueita ja 300–500 gramman ahvenet ovat varsin tavallisia, ja isompiakin tulee. Tavallinen saaliskuha on alle kilon painoinen, mutta parhailla paikoilla on mahdollisuus jopa monikiloiseen kuhaan. Keväällä jäiden lähdön jälkeen mielenkiintoinen pyyntimuoto on siian onginta saariston salmista ja hiekkapohjilta. Alueen vahvat hauki-, kuha- ja ahvenkannat mahdollistavat ympärivuotisen kalastuksen. Tältä alueelta kalastetaan eniten yli kymmenkiloisia suurhaukia. Merikoivulan ennätys on 10,5 kiloa ja meidän liettualaisen vieraamme Aidas S. nimissä päivättynä 07.11.2022

Onnistuneen kalamatkan jälkeen saaliin voi perata satamassa ja grillikatoksesta löytyvillä perkauspöydillä, kalan valmistamiseen on kaksi savustusuunia ja kaasugrilli. Jokaisen Villan terassilta löytyy myös Kamado Joe hiiligrilli ja illan kruunaa tietysti kunnon löylyt! Majoitus Villassa ja kalastus saaristossa on laatulomaa.

Jotta kalastus saaristossa sujuisi vaivattomasti, kannatta perehtyä paikallisisiin kalastussääntöihin.

Merikoivula on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön etukumppani.

Kalastuslupia ostamaan

Tilaa UUTISKIRJE ja lue meidän tuoreimmat kuulumiset ensimmäisten joukossa.