fbpx
Sauna meren rannalla_Holm Merikoivula

Uutiset 05.08.2021 Inka Laaksonen

https://www.vakka.fi/haku-6.216.404f05c5a2?search_content=merikoivula

Merikoivula sai uuden elämän kalastus- ja lomakylänä

 

Merikoivula saattaa nimenä olla tuttu erityisesti Lokalahdessa asuville, mutta harvalle vain 17 kilometrin päässä Uudestakaupungista sijaitseva alue itsessään on tuttu. Alueella on sijainnut vuodesta 1969 saakka suljettu loma- ja virkistysalue sekä yritys- että yksityiskäytössä. Viimeisen parin vuoden aikana uuden omistajan yli 3 miljoonan investoinnit ovat kuitenkin sinetöineet alueelle toisenlaisen tulevaisuuden modernina kalastus- ja lomakylänä.

Vuonna 2019 Merikoivulassa aloitettiin rakentaminen ja vuoden sisällä saatiin aikaan mittavia uudistuksia. Kuuden 80-luvun mökin mökkikylä laajeni viereisen Holmin kiinteistön liittämisen myötä 15 hehtaarin kokoiseksi alueeksi, jossa on 15 majoitusvaihtoehtoa yhteensä noin sadalle henkilölle, sekä laajat mahdollisuudet kalastukseen ja muuhun vapaa-ajan viettoon. Korona kuitenkin viivästytti kalastus- ja lomakylän avaamista, mutta viimein tämän vuoden maaliskuussa ensimmäiset vierailijat otettiin vastaan.

Tänä kesänä Merikoivulan toiminta on kunnolla käynnistynyt ja yritys on valmiina vastaamaan vierailijoiden erilaisiin toiveisiin. Tarjolla on esimerkiksi eritasoisia majoitusvaihtoehtoja sen mukaan, millaista lomaa lähtee hakemaan. Myynti- ja markkinointipäällikkö Tõnu Steinbergin mukaan Merikoivulassa voi viettää vaikka häitä, yrityksen virkistyspäiviä tai aktiivista perhelomaa.

– Ja jos haluaa olla ihan itsekseen, täällä on rauhaa enemmän kuin lomakylästä luulisi saavan.

 

Investoinnit päivittivät täysin alueen ilmeen. Kahden viime vuoden aikana Merikoivulaan rakennettiin seitsemän huippuvarusteltua uutta villaa, toinen rantasauna, grillikatos loistavilla perkaus- ja savustusmahdollisuuksilla, uudet laiturit yli 20 veneelle, kaksi tenniskenttää ja leikkikenttä. Kunnostustöitä on myös tehty esimerkiksi alkuperäisiin hirsimökkeihin ja Holm-huviloihin.

– Omistaja on sitä mieltä, että kaiken pitää olla kunnossa, huolimatta siitä, onko sillä käyttöä juuri tällä hetkellä vai ei. Laadusta ei ole tinkimistä, toteaa Steinberg.

Aluetta pyritään myös koko ajan kehittämään eteenpäin.

– Hieno niin sanottu kuherrusvene ”Sympaatti” on tekeillä, samoin puitteet soutuveneiden vesillelaskuun, lasten uimapaikka ja pikkuinen rantapromenadi laiturien väliin, luettelee Steinberg.

Kehittämispuoleen kaivataan apua myös julkiselta puolelta.

– Toiveena olisi, että merenpohja kartoitettaisiin turvalliseksi merenkulkua varten ja kalaisuudesta pidettäisiin huolta, painottaa kalastus- ja lomakylän omistaja.

 

Kalastus on tärkeä osa niin Merikoivulan toimintaa kuin myös yrityksen syntyä. Viimeisen 30 vuoden aikana nykyinen omistaja on aktiivisesti lomaillut ja kalastanut Suomessa ystäviensä ja perheensä kanssa. Kuitenkin kasvaneelle neljän perheen seurueelle monet paikat alkoivat tuntua liian ahtailta ja kalastukseen tarvittavat puitteetkin olivat useissa paikoissa huonossa kunnossa.

– Siitä kaikesta jäi tunne, että tällainen lomailun muoto ei ole saanut Suomessa tarpeeksi huomiota, omistaja kommentoi.

Merikoivulan kiinteistö tuntui omistajan omiin tarpeisiin sopivalta ja kun tilaa oli tarjolla niin paljon, syntyi idea perustaa kalastus- ja lomakylä. Nyt kalastuksesta kiinnostuneet lomailijat voivat vuokrata moottoriveneen tai soutuveneen ja satamasta löytyy myös ramppi, mikäli käytössä on oma vene. Nykyaikaiset ja uudet perkauspöydät, savustusuunit ja kaasugrillit takaavat myös sen, että saaliista pääsee heti nauttimaan.

Uusi yritys toivoo matkailuelämän pikkuhiljaa elpyvän koronan jäljiltä.

– Saaristo on yksi Suomen tunnetuimpia alueita ja toivottavasti se ei unohdu, sittenkään, kun joku kaunis päivä rajat aukeavat ulkomaille, toteaa Steinberg.

Steinberg kehottaa lomaansa suunnittelevia suuntaamaan Merikoivulan kauniille seudulle, vielä vaikka tänä kesänä.

– Kaikki vaan rohkeasti landelle! huikkaa Steinberg.