Merikoivulan herkulliset kultaiset haukipihvit
Herkulliset haukipihvit valmistetaan tuoreesta kalastađ
Viime syyskuun puolivĂ€lissĂ€ jĂ€rjestettiin Merikoivulassa monipĂ€ivĂ€iset syntymĂ€paivĂ€juhlat kalastuskilpailuineen. Ja missĂ€ on kalaa, siinĂ€ tarvitaan tietysti hyviĂ€ kokkeja. TĂ€ssĂ€ tapauksessa oli keittiön puolella mukana vieraita etelĂ€naapurista â Toosikannu Lomakeskuksen kokit Sander Lehtojan johdolla. Sanderilla on taustallaan sellaiset tunnetut hotellit ja ravintolat kuten Olde Hansa, Nordic Hotel Forum ja Swissotel.
SinÀ aikana kun vieraat savustivat ahvenia, uskottiin herkullisten haukipihvien valmistus kuitenkin ammattilaisen tehtÀvÀksi. Noin 3,5 kilon haukia tuotiin merestÀ aika monta, mutta 50 syntymÀpÀivÀjuhlijan seurueelle riitti niitÀ just ja just, koska Sander loihti kaloista niin herkullisia pihvejÀ.
Joka tapauksessa katosivat herkut pöydÀltÀ nopeammin kuin laskeva aurinko naapurisaaren taakse. Oli suorastaan pakko kirjata resepti talteen, jotta muutkin vieraat saisivat kokeilla.
Miten Merikoivulan kultaiset herkulliset haukipihvit sitten valmistetaan?